Elmalı Kurabiyem (:


MALZEMELER:
16 çorba kaşığı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Kabartma tozu-Vanilya

İÇ MALZEMESİ:
5-6  adet orta boy elma
1 su bardağı şeker
Tarçın
(İstediği bağlı ceviz katabilirsiniz)

ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra çekirdek kısımlarını çıkartıp rendenin ince tarafıyla rendeleyin daha  sonra şekerini ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamuru için; yumurtayı,yoğurdu,pudra şekerini,sıvı yağı ve margarini iyice karıştırın.Malzemeler iyice özdeşleştiğinde unu,nişastayı.kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin iyice yoğurun.Kıvamına gelen hamurunuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle tezgahın üzerinde çok ince olmayacak şekilde elinizle açın daha sonra içine 1 tatlı kaşığı hazırladığınız iç malzemeden ekleyin.Hamurunuz bittikten sonra fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Isıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin .Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz,afiyet bal olsun (:
Not: Yağlı kağıt kullanırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz :)

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok güzel ve çok lezzetli bır kurabıye denedım gordum:) tavsıye edebılırımm herkeze....

    YanıtlaSil
  2. Harika gozukuyor yarin misafirlerim gelecek kesinlikle sizden yardim alacagim tesekkurler

    YanıtlaSil