Ebruli Kayısılı Kek


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ 
Yarım su bardağından biraz fazla süt
Kabartma Tozu
Vanilya
2,5-3 bardak un
Dilediğiniz kadar kuru kayısı
Kakao
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın. İyice özdeşleşen karışıma kabartma tozunu,vanilyayı ve elenmiş unu ekleyin. Hamurunuzu iyice çırptıktan sonra kalıbınız yağlayın.Karışımınızı yağladığınız kalıba dökün.Kakaoyu üzerine serptikten sonra bir çatal yardımıyla üstten karıştırın.En sonda kayısıları üzerine serptikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Beş çayına, akşam oturmalarınıza muhteşem hafif bir lezzet afiyet olsun (:


                                 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder